publicerad

Brev från VD gällande dataangrepp

Bästa kund,

Som ni redan känner till blev Crossnet utsatt för ett sofistikerat dataangrepp förra helgen. Vi behövde då agera snabbt och fatta beslut baserat på vad som är bäst och säkrast för våra kunder. Vår beredskapsplan aktiverades omgående.

Vi beslutade att direkt blockera all access till samtliga tjänster för att säkerställa full kontroll. Hela miljön sattes därför i karantän. Därefter påbörjades det omfattande och komplexa arbetet med att bygga en solid, säker grund där tjänster kan startas upp igen. Vi genomgår denna process med våra kunders bästa och säkerhet i främsta rummet och vi behöver säkerställa att allt är ok innan något kan startas upp. Varje komponent måste genomgå rigorösa säkerhetskontroller.

Vi förstår att det här har haft omfattande påverkan på er verksamhet, och det är något jag djupt beklagar. Sedan förra helgen arbetar vi dygnet runt tillsammans med säkerhetsexperter, samarbetspartners och leverantörer med stort engagemang och fokus. Arbetet fortgår lika intensivt över helgen.

 

Jag har också full förståelse för att du vill ha klara besked om när våra tjänster åter kommer vara tillgängliga. Status just nu är att vi har kommit en bra bit på väg. Vi har successivt kunna öppna upp tjänster men flera är fortsatt blockerade. Vår ambition och förhoppning är att ytterliga tjänster ska kunna göras tillgängliga de närmsta dagarna men prognoserna skiftar allt eftersom arbetet pågår.

Det är viktigt för mig att vi tar till oss av dina frågor och synpunkter och jag vill återigen försäkra dig om att mina medarbetare gör allt med ditt bästa i åtanke. Den mest aktuella driftsinformationen finns alltid på vår hemsida www.crossnet.se. Om du behöver rådgöra kring vad du kan göra under tiden eller om det finns något vi kan göra för dig är du självklart alltid välkommen att kontakta oss via e-post (support@crossnet.se) eller telefon (08-50304545). Vi har dock begränsade möjligheter att svara under helgen, då vi fokuserar våra resurser på återställandet av våra tjänster.

 

Med vänliga hälsningar,

Lennard Björk, VD

 

OM DET UNDERLÄTTAR FÖR DIG SÅ KAN DU FÅ DEN SENASTE DRIFTSINFORMATIONEN VIA SMS GENOM ATT SKICKA START TILL +46730121933

Tillbaka till nyhetsarkiv